Jag heter Katarina Byrsell men kallas Tina. Jag är född -67 och bor i Björsäter, mellan Linköping och Åtvidaberg, tillsammans med min sambo Jörgen Elgstrand.

Min första egna hund skaffade jag 1991. En Tervueren som fick namnet Zibber. Vi tränade och tävlade lydnad och bruksspår. Han var en väldigt självständig hund och jag fick verkligen ta till hela min fantasi när det gällde träning, men resultatet blev ju att jag fick massor av ovärderlig kunskap när det gällde inlärning och hundars beteende. Tyvärr fick Zibber fel på njurarna och fick avlivas 2000.

1993 utbildade jag mig till instruktör på Linköpings brukshundklubb och något år senare även till tävlingssekreterare.

2001 skaffade jag Quiz som var av rasen Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Tollare). Jag fick dispens att vara med på ett apporteringsläger i Östergötlands aktivitetsgrupp, när Quiz var 3 månader och insåg att det var jakt vi skulle hålla på med. Jag och Quiz var aktiva inom B-prov retriever, Tollingjaktprov (TJP), viltspår, eftersök, lydnad och utställning.

I dags läget har jag tre Tollare. Renardes Keystone Papaya ”Lima”, Redadict Unstoppable ”Ville” och Redadict Greedy Bandit ”Kettu” som jag främst tränar och prövar i jakt, viltspår och utställning. Ville och jag jagar även aktivt fågel och klövvilt samt är eftersöksekipage på trafikskadat vilt åt polisen. Lima är pensionär och bor numera hos Jörgens syster.

Jag är utbildad JUM-beskrivare (2004), provledare/kommissarie (både B-prov retriever 2006 och TJP 2009) och apporteringstestdomare (2010). Jag har även varit aktivitetsansvarig för Tollarklubben i Östergötland, suttit i Styrelsen i SSRK/Östergötland som TJP ansvarig samt arbetat aktivt med B-prov och TJP både inom SSRK och på Tollarspecialen. 2014 blev jag invald som jaktansvarig i Tollarklubbens styrelse.

Jag har under årens gång haft div kurser på Linköpings brukshundklubb, Klubbarp, Åtvidabergs hundklubb och SSRK/Östergötland samt i egen regi.

© T:s Design